logo Lans Auto
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Nieuws

Lees hier de laatste updates


Content Image 1

RAM 1500 REV onthuld in productievorm

Na het debuut van de Revolution BEV Concept tijdens de CES 2023 in Las Vegas afgelopen maand, is hier nu de productieversie.

Op dit moment is er nog niets bekend over belangrijke specificaties als range, power en prijs. Het is al mogelijk om een REV te reserveren, hiervoor heeft RAM een aparte website RamREV.com opgezet. Er hoeft slechts een bedrag van $100 achtergelaten te worden (wat op ieder moment teruggenomen kan worden).
Productie van de RAM 1500 REV zal op zich laten wachten tot volgend jaar, dus er is nog tijd genoeg om meer informatie over de nieuwe elektrische pick-up te verkrijgen.

Het productiemodel verschilt behoorlijk van het eerdergenoemde concept; de vormgeving is veel conservatiever. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Chevrolet met de Silverado EV, lijkt RAM voor de look van een conventionele pick-up te gaan, een strategie die succesvol is gebleken bij de Ford F-150 Lightning.
De 1500 REV deelt grote delen van de body met zijn non-geëlektrificeerde line-upgenoten, hoofdzakelijk het front en de achterzijde verschillen van bijvoorbeeld een 1500 Limited. De koplampen zijn aangepast, een deel loopt door in de dichte grille die te vinden is op de REV. Het hele front heeft een ‘gladdere’ look om te zorgen voor beterde aerodynamica, wel heeft de onderzijde van de bumper nog steeds een robuuste uitstraling. Op de motorkap hebben louvres en/of motorinhoudaanduidingen plaats moeten maken voor letters die de REV typenaam uitspellen. Misschien wel het opvallendste verschil met de reguliere RAMs zijn de wielen; deze zijn grotendeels dicht, ook voor betere aerodynamica. Het officieel gepresenteerde model is een crew-cab met standaard lengte bak, het is nog niet bekend gemaakt of we in de toekomst ook andere varianten kunnen verwachten.
We weten nog niet veel over het interieur, maar de enige foto die naar buiten is gebracht laat een duidelijke link tussen de elektrische en benzine-gestookte RAMs zien. Er is op de persfoto wel een scherm voor de passagier te zien. Ook krijgt de REV een waterdichte frunk.

De RAM 1500 REV staat op een volledig nieuw platform, genaamd STLA Frame, dat speciaal is ontwikkeld voor body-on-frame EVs. Verder pick-upfabrikant heeft een range-extender-model aangekondigd, die een hoogst efficiënte benzinemotor zou gebruiken en als generator zou werken ten behoeve van de accu en op die manier het bereik van de truck te vergroten. Dit zou uniek zijn in de markt van elektrische pick-ups, want geen enkele andere maker biedt zo’n optie aan in hun wagens.

 

 

Header Image 0
Header Image 1
Header Image 2
back.svg
nxt.svg
Banner Image 0

Bekijk onze collectie

Ons actuele aanbod van USA cars.
Morgen Internet - Zorgeloos website